open-navfaktor-logo
search
Premijer KS
Forto: Razmatrali smo potpuno zatvaranje ugostiteljskog sektora
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto govorio je o sastanku s Kriznim štabom i otkrio da se razmatralo potpuno zatvaranje ugostiteljstva u Kantonu Sarajevo, ali da će se za sada pokušati s pojačanim nadzorom provođenja trenutnih aktuelnih mjera.
06.03.2021. u 10:39
get url
text

- Na početku smo kopirali mjere, sve što je radila EU i i regija i to je bilo organizovano, ali kada su počele izjave da ćemo se ekonomijom baviti nakon pandemije, a vidimo da godinu dana nakon nije prošla pandemija, tada sam shvatio da ćemo imati probleme - rekao je Forto tokom gostovanja na N1.

Dodao je i kako "struka tvrdi da je najveće širenje zaraze u objektima gdje ljudi dolaze da se druže".

- Praksa iz EU i puno jačih država od naših pokazuje da prva ograničenja koja se donose je upravo ugostiteljstvo. Razmatrali smo zatvaranje ugostiteljskog cijelog sektora, ali zbog vrlo jasne argumentacije da postojeće mjere nisu dovoljno implementirane, odlučili smo da idemo u strožije sprovođenje postojećih prije restrikcija s nadom da će to polučiti rezultat. Krenuli smo u širu kampanju podizanja svijesti da pandemija nije gotova, da molimo građane da sarađuju i čuvaju se - rekao je Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.