open-navfaktor-logo
search
Poruka premijera
Forto povodom popuštanja mjera u KS: Živimo normalno, ali izrazito oprezno
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obratio se povodom odluke o popuštanju epidemioloških mjera u ovom Kantonu.
12.04.2021. u 12:51
get url
text

- Vidjeli smo da očigledno kada se svi zajedno dogovorimo, kada svi zajedno krenemo u nešto, da možemo biti i uspješni. Poštujući mjere značajno smo smanjili broj novozaraženih i očigledno je da sada možemo polahko popuštati strogoću tih mjera, da možemo polahko otvarati bašte, da možemo sjediti napolju i družiti se, ali nikako u zatvorenom prostoru, da možemo ići u teretane, ali samo na individualne treninge – kazao je Forto.

Dodao je kako je prethodni period pokazao da se može kad se hoće.

- Ali molim vas da budemo oprezni i da nam se ne ponovi treći val koji smo prošli. Strašno je bitno, posebno za poslovnu zajednicu, da vlasnici objekata prvi budu najstrožiji, da oni i njihovi zaposlenici svojim primjerom daju do znanja i gostima kako se trebaju ponašati, kako bismo svi zajedno ostali u periodu, ne samo da radimo zajedno kada smo u krizi i stresu, već i kada pokušavamo normalno živjeti u ovoj pandemiji. Strašno je bitno da živimo normalno, ali da se čuvamo i pazimo. Dajte da budemo uspješni, ne samo u vremenu najgore krize i stresa, dajte da se borimo da ostane ovako mali broj novozaraženih i u narednom periodu. Nemojte da dođemo u situaciju da opet svi zajedno moramo zatvarati objekte i da moramo uvoditi restrikcije – naveo je Forto.

Istakao je da disciplina i stalno podsjećanje na ono što smo prošli u prethodnom mjesecu, u martu, treba da nam pomogne da se to ne ponovi.

- Živimo normalno, ali izrazito oprezno – poručio je Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.