Kanton Sarajevo

Forto: Očekujemo imenovanje nove ministrice obrazovanja

Objavljeno: 20.09.2019. u 13:43

Ime nove ministrice je predložila stranka Narod i pravda, kazao je Forto

Edin Forto

FOTO: Fena

Premijer KS Edin Forto je prihvatio ostavku ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Zinete Bogunić i predsjedavajućem Skupštine KS Elmedinu Konakoviću predložio imenovanje Dženise Buljugić na ovu funkciju.

U skladu sa Zakonom,  predsjedavajući  Skupštine KS će proslijediti prijedlog za imenovanje skupštinskoj Komisiji za izbor i imenovanje, i ukoliko komisija potvrdi razrješenje ministrice Bogunić i predloži imenovanje nove ministrice, to može biti tačka koju bi Kolegij Skupštine uvrstio na dnevni red zakazane sjednice Skupštine 25.9.2019. godine, saopćio je Press KS.

-Presretan sam što sam upoznao ministricu Bogunić kroz ovaj rad i iskreno se nadam da će naša saradnja biti nastavljena u nekoj drugoj formi. Svi smo imali priliku učiti od nje. Ime nove ministrice je predložila stranka Narod i pravda - kazao je Forto.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije