open-navfaktor-logo
search
Vraća se Facebook vlada
Forto obećao šta ni Joe Biden nije mogao: Do proljeća "normalan život"
Edin Forto (Naša stranka) predloženi je mandatar za sastav "Četvorkine" vlade u Kantonu Sarajevo. 
05.12.2020. u 16:20
get url
text

Dugo je "Četvorka" vijećala, na kraju ipak nisu imali izbora - Forto se vraća. A s njim i Facebook vlada, kako je u javnosti prozvana zbog intenzivne promotivne kampanje na društvenim mrežama, a skromnih rezultata. 

Gdje je Forto stao, tamo i nastavlja - na Facebooku. 

Naša stranka danas je zvanično saopćila da je Forto mandatar, a potom se i on oglasio. Obećao je na Facebooku da se "do proljeća vraćamo normalnom životu", što znači rješavanje zdravstvenih i ekonomskih posljedica pandemije. Tako optimistične najave, da će sanirati posljedice zdravstvene i ekonomske krize uzrokovane pandemijom COVID-19 u tako kratkom roku, nije se usudio dati ni Joe Biden, izabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. 

VEZANI TEKST - Forto: Popravili smo 20 km brze ceste; Autoceste: KS ima ukupno 4,5 km brze ceste

Ali to je jednostavno Edin Forto, premijer koji je izjavio kako je njegova Vlada "popravila 20 kilometara brze ceste" u kantonu koji ima ukupno 4,5 kilometra brze ceste. 

Na Facebooku je Forto napisao: 

- Čast i velika odgovornost mi je da ispred NS, NiP, SDP, NBL i samostalnih zastupnika budem mandatar za novu vladu KS. Dogovor većine je izraz opredjeljenosti da složno i u najjačem kapacitetu krenemo u rješavanje zdravstvenih i ekonomskih posljedica pandemije. Odlučno i solidarno ćemo prevazići sadašnju situaciju i učiniti sve da se do proljeća vratimo normalnom životu.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.