open-navfaktor-logo
search
Završni skup u Sarajevu
Forto: Nijedna odluka ni na jednom nivou vlasti neće se više donositi bez Naše stranke
Naša stranka je večeras u Sarajevu održala završni predizborni skup na kojem su se prisutnima obratili Edin Forto, predsjednik Naše stranke i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo; Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke i nositeljica državne liste; Dragan Mioković, nosilac federalne liste i Damir Arnaut, kandidat za Parlament FBiH.
28.09.2022. u 21:18
get url
text

Forto je rekao da će nakon ovih izbora Naša stranka biti faktor bez kojeg se nijedna odluka neće moći donijeti niti na jednom nivou vlasti.

- U ovih mjesec dana kampanje pokazali smo ono što je karakterisalo naš rad u prethodne četiri godine u zastupničkim klupama. Bili smo s građanima. Svaki dan na ulici. Slušali pohvale koje nam daju krila, ali slušali i kritike koje nas obavezuju. S obzirom na iskustvo u Vladi Kantona Sarajevo mi više i ne trebamo vjerovati da može bolje, mi to znamo i nakon drugog oktobra ništa više neće biti isto. Bit će bolje svugdje gdje budemo vlast, a ja vam večeras obećavam da se više nijedna politička odluka u ovoj državi neće moći donijeti bez nas - poručio je Forto.

Sabina Ćudić je naglasila činjenicu da se potezi koje je povukla Naša stranka u KS sad povlače i tamo gdje nisu vlast, na šta je posebno ponosna.

- Okupljeni smo oko ideje da politika u ljudima treba buditi najbolje, a ne najgore. Ne bavimo se prijetnjama, podmetanjima i spoticanjima, već otvorenom rukom, podrškom. Ponosni smo što stvari koje smo uveli u Kantonu Sarajevo, preuzimaju u drugim kantonima gdje nismo vlast  - navela je ona.

Dragan Mioković je istaknuo važnost Naše stranke kao opcije koja će na državnom nivou biti garant puta Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

VEZANI TEKST - Sa SDA nećemo, sa HDZ-om možemo: Trče li politički zamorci počasni krug ili idu u zagrljaj Čoviću

Damir Arnaut smatra da građane Naša stranka privlači zbog činjenice da su nizali uspjehe i kao opozicija što im je znak da će kao vlast uspjeti učiniti mnogostruko više.

- Ima posla ko hoće raditi, a ekipa iz Naše stranke i hoće i zna. Zbog tog sam se posla vratio iz Amerike, zbog ove sam ekipe prešao iz vlasti u opoziciju i stekao tim i prijatelja života – kazao je on.

Prisutni su osim govora imali priliku uživati i u neformalnom druženju s kandidatima Naše stranke na svim nivoima vlasti – saopćeno je iz te stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.