open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Forto: Nacrt budžeta je pisan sa namjerom da se ne izvrši
Ovo što se danas desilo je jeftina kupovina vremena i imat ćemo katastrofalne posljedice, tvrdi Zvonko Marić 
20.11.2018. u 13:04
get url
text

Zbog toga što je premijer KS Adem Zolj povukao sa sjednice Skupštine Kantona Sarajevo Nacrt budžeta to će izazvati teške posljedice, istako je nakon sjednice Zvonko Marić.

- Ovo što se danas desilo je jeftina kupovina vremena i imat ćemo katastrofalne posljedice. Mislim da se pokušava skrenuti rasprava o predloženom Nacrtu budžeta u neke političke vode. Bojim se da će ovim lošim početkom i opstruiranjem  održavanja sjednice i ovim Nacrtom budžeta koji to nije, ustvari to političko-interesni jelovnik. Prepravljen je Nacrt budžeta sa riječju podrška, a ne zna se kome se ta podrška upućuje. Dodano je 100 hiljada maraka za borbu protiv maloljetničke delikvencije, jer su mislili da će neko drugi voditi Vladu KS - kazao je Marić.

Zastupnik Edin Forto naglasio je da je Naša stranka bila osam godina u opoziciji, ali da su bili konstruktivna opozicija. 

- Ovo što smo danas vidjeli je neka uvertira kako će izgledati kada neke druge stranke preuzmu vlast. Očekujemo  blokade, pozivanje na vitalni nacionalni interes na budžet Kantona Sarajevo. Ovo je cirkus koji nama daje viziju kako će to izgledati u narednom periodu, a to će biti neodgovorno i neprincipijelno. Nacrt budžeta je pisan sa namjerom da se ne izvrši. Budžet je pisan rukom odlazeće stranke koja nema nikakvu namjeru da taj budžet riješi. Ostavili su nam nešto što ćemo mi morati popraviti - rekao je Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.