open-navfaktor-logo
search
Uzmi ili ostavi
Forto, Kasumović i Karić nisu prihvatili mandate, CIK pozvao ostale da se izjasne
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine pozvala je sve one koji su osvojili mandate na Općim izborima 2022. godine, a već imaju mandate koje obnašaju od Lokalnih izbora da se što prije opredjele o mandatu.
09.11.2022. u 15:08
get url
text

- Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine članove organa vlasti izabrane na Općim izborima u Bosni i Hercegovini održanim 02.10.2022. godine, a koji trenutno imaju drugi nespojivi mandat u općinskim vijećima/skupštinama općina, gradskim vijećima/skuštinama grada ili imaju mandat načelnika/gradonačelnika da se što prije opredjele o mandatu kojeg žele zadržati, odnosno da li prihvataju ili odbijaju novoosvojeni mandat.

VEZANI TEKST - Memagić i Kasumović ostaju na čelu Olova i Zenice, Mahmutagić iz Maglaja još razmišlja o mandatu

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će odmah po prijemu Izjave o prihvatanju/odbijanju mandata ili sa dostavljanjem ostavke na ranije osvojeni mandat pristupiti dodjeli zamjenskih mandata, odnosno postupiće u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na danas održanoj 83. sjednici, pored ostalog, dodjelila i zamjenske mandate za pojedine organe vlasti a na osnovu izjave o odbijanju mandata ili podnešene ostavke, saopćili su iz CIK-a.

Mandate između ostalog nisu prihvatili gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, aktuelni premijer KS Edin Forto, kao i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.