open-navfaktor-logo
search
Inicijativa OV
Forto i Hota-Muminović otvorili vrtić Ljiljani u Vogošći, načelnika Općine nisu zvali
Vrtić Ljiljani u Vogošći svečano su prošle sedmice otvorili premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović.
15.02.2022. u 15:58
get url
text

Otvaranju vrtića prisustvovala je i Alma Trnka, v. d. direktorice Javne ustanove Djeca Sarajeva, u sklopu koje se nalazi ovaj vrtić.

Međutim neobično je da otvorenju nije prisustvovao načelnik Općine Vogošća Edin Smajić na čijem se području nalazi vrtić, koji, kako saznajemo, nije ni bio pozvan na otvorenje.

Pitali smo Smajića da li je bio pozvan da prisustvuje otvaranju vrtića, ali je kazao da to nije važno.

Kako je za Faktor kazala zastupnica iz Skupštine Kantona Sarajevo Amra Hasagić, Klub SDA još prošle godine prilikom izglasavanja rebalansa budžeta, a zatim i prilikom ulaganja amandmana na Prijedlog budžeta KS tražio da se osiguraju sredstva za adaptaciju ovog vrtića.

- Prije toga uputila sam i inicijativu koja je prihvaćena, ali sredstva nisu bila osigurana – kazala je Hasagić ističući kako su preko stranice Ministarstva za odgoj i obrazovanje saznali da će biti upriličeno otvaranje vrtića.

- Vlada KS na otvorenje nije pozvala načelnika općine, gospodina Smajića niti njegovog pomoćnika, zanemarivši sav njihov dosadašnji trud i zalaganje jer je inicijativa za adaptaciju upravo pokrenuta na Općinskom vijeću Općine Vogošća. Ne želim ni pomisliti da je razlog za to pripadanje drugoj političkoj opciji ili možda jeste – navela je Hasagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.