open-navfaktor-logo
search
Veliki jubilej
Formiranje odbora za obilježavanje 75. godišnjice od prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a
Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić primila je danas delegaciju Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u KS, koju je predvodio predsjednik Ibrahim Čomić
24.10.2018. u 15:47
get url
text
ZAVNOBiH

Povod susretu bilo je pokretanje inicijative za formiranje organizacionog odbora, koji će se u narednom periodu baviti organizacijom obilježavanja 75. jubilarne godišnjice od prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) u Mrkonjić Gradu.

- Ove godine navršava se ovaj veliki jubilej kojim obilježavamo jedan od najznačajnih datuma u historiji savremene BiH. Zbog toga želimo da se u njegovo obilježavanje aktivno i na najneposredniji način uključe kantonalne, gradske i općinske vlasti zajedno sa SABNOR-om - kazao je Čomić.

Predsjedavajuća Babić je sa zadovoljstvom prihvatila iznesenu inicijativu, istakavši da 75 godina od održavanja ZAVNOBiH-a nije mala stvar.

- Ovaj datum je izuzetno bitan za našu državu Bosnu i Hercegovinu, zbog čega trebamo učiniti sve da ga obilježimo na najdostojanstveniji način - naglasila je predsjedavajuća Babić, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.