open-navfaktor-logo
search
Poznati sastavi
Fonseca shvatio gdje "griješi", Krunić i večeras od prve minute
Fudbaleri Rome večeras od 21 sat na Olimpicu u revanš-susretu šesnaestine finala Evropske lige.
25.02.2021. u 19:49
get url
text

Rimski sastav je u prvom meču slavio s 2:0, pa će izabranici Paula Fonsece večeras imati kud i kamo lakši zadatak.

Strijelci za Vučicu prije sedam dana bili su Edin Džeko u petoj i Borja Mayoral u 87. minuti. 

Portugalski stručnjak je u posljednjem susretu Serie A, u kojem je Roma na gostovanju kod Beneventa odigrala 0:0, prednost dao 23-godišnjem španskom napadaču, no večeras će od prve minute ponovo zaigrati kapiten Zmajeva.

Pogodak na gostovanju u Bragi za Dijamanta je bio 115. u dresu Rome te 21. u karijeri u Evropskoj ligi, a večeras će imati priliku da popravi svoj učinak.

Fonseca je očito shvatio gdje "griješi", pa će Roma večeras igrati u sastavu: Pau Lopez, Karsdorp, Mancini, Cristante, Bruno Perez, Diawara, Villar, Veretout, El Shaarawy, Pedro, Džeko.

U istom terminu kada i susret u Rimu igra je i duel Milana i Crvene zvezde. Prvi meč u Beogradu prije sedam dana završen je bez pobjednika (2:2).

Za razliku od meča na Marakani kada se našao u početnom sastavu, bh. reprezentativac Rade Krunić i večeras se našao među starterima.

Startnu postavu Rossonera čine: Donnarumma, Calabria, Romagnoli, Tomori, Dalot, Krunić, Kessie, Meite, Castillejo, Calhanoglu. Rafael Leao.

Dejan Stanković na teren je poslao sljedećih 11: Borjan, Pankov, Degenek, Sanogo, Gajić, Kanga, Srnić, Gobeljić, Ben, Ivanić, Falcinelli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.