open-navfaktor-logo
search
Trener Rome
Fonseca otkrio: Kakvu ponudu je ljetos odbio Edin Džeko?
Džeko je apsolutni profesionalac. On nije samo onaj koji loptu posprema u gol, mnogo radi za ekipu, a važan je i u igri prema nazad, rekao je Portugalac
07.11.2019. u 13:46
get url
text

Fudbaleri Rome večeras od 21 sat igraju susret četvrtog kola Evropske lige, a protivnik će im biti Borussia M'gladbach. Meč dva tima odigran na Olimpicu u prošloj rundi završio je remijem (1:1), i to zahvaljujući golu gostiju s bijele tačke u sudijskoj nadoknadi.

Trener rimskog sastava Paulo Fonseca bio je razočaran nakon ove utakmice, baš kao i njegovi fudbaleri, no večeras je pred njima novi izazov.

Vučica ove sezone funkcioniše prilično dobro. U Serie A trenutno zauzima treće mjesto, uvezala je tri pobjede, dok je u Evropskoj ligi lider grupe J sa pet bodova.

Portugalski stručnjak u velikom intervjuu za Bild.de pokušao je objasniti zašto ove sezone njegov tim dobro funkcioniše, iako je imao dosta problema s povredama.

- U Romi nema zvijezda. Na početku sezone smo rekli: "Ako budemo svi radili zajedno, onda možemo postati bolji". Mislim da se sada svim fudbalerima dopada način na koji igramo, a vidim da i njih to čini boljima - rekao je Fonseca, te naveo jedan zanimljiv primjer koji se tiče kapitena Zmajeva Edina Džeke.

- U vrijeme dok je Edin Džeko razmišljao o produženju ugovora, nazvao ga je Alessandro Florenzi i rekao: "Ako ostaneš, dat ću ti kapitensku traku". Džeko je to jako cijenio, ponudu sadašnjeg kapitena Rome iako ju je odbio - otkrio je Portugalac.

Fonseca se nije tu zaustavio na priči o kapitenu Zmajeva.

- Za njega je teško pronaći riječi. On je apsolutni profesionalac. Džeko nije samo onaj koji loptu posprema u gol, mnogo radi za ekipu, a važan je i u igri prema nazad. S njim sam kratko pričao o Gladbachu, no prošlo je mnogo vremena otkako je on igrao u Bundesligi - rekao je trener Rome.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.