open-navfaktor-logo
search
Mabel Green Cup
Fonseca odbrao fudbalere Rome za duel s Realom, šta je sa Džekom?
Bilo govora kako će kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i ovaj duel propustiti zbog raelizacije transfera u Inter
10.08.2019. u 14:51
get url
text

Fudbaleri Rome sutra od 20 sati igraju pripremnu utakmicu protiv Real Madrida na Mabel Green Cupu.

Iako je bilo govora kako će kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i ovaj duel propustiti zbog raelizacije transfera u Inter, što je najavio ugledni list Gazzetta dello Sport, trener Vučice Paulo Fonseca ipak je Dijamanta uvrstio među kandidate za utakmicu s Kraljevima.

Isti slučaj je bio i pred utakmicu s Atheltic Bilbaom. I tada je poznati list najavio mogućnost Džekinog izostanka, a Fonseca ih demantovao.

Za razliku od utakmice s Bilbao, Fonseca je za Real "mobilisao" 21 fudbalera, a to su: Pau Lopez, Daniel Fuzato, Antonio Mirante (golmani), Juan Jesus, Aleksandar Kolarov, Davide Santon, Federico Fazio, Gianluca Mancini, Alessandro Florenzi, Leonardo Spinazzola (odbrana), Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini, Diego Perotti, Nicolò Zaniolo, Amadou Diawara (vezni red), Edin Džeko, Patrick Schick, Cengiz Under, Justin Kluivert, Mirko Antonucci i Gregoire Defrel (napad).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.