open-navfaktor-logo
search
Portugalski stručnjak
Fonseca ne može bez komplimenata za Džeku: Sretan sam kada igrač žestoko radi za tim
Osim što je pohvalio igru Justina Kliverta, Fonseca nije mogao, a da još jednom, po ko zna koji put, ne ukaže na važnost i značaj Edina Džeke za ekipu Rome
29.11.2019. u 08:39
get url
text

Fudbaleri Rome sinoć su na stadionu Fatih Terim s 3:0 savladali domaći Bašakšehir u meču petog kola Evropske lige.

S tri boda iz ovoga susreta Vučica bi u posljednjem kolu trebala imati rutinski posao protiv Wolfsbergera, a o značaju pobjede nad turskim viceprvakom nakon utakmice govorio je i trener rimskog sastava Paulo Fonseca.

- Za nas je ovo veoma važna pobjeda protiv tima koji je posljednji poraz upisao upravo protiv nas na Olimpicu. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, a uspjeli smo i u nastavku meča da kontrolišemo igru. Možda posao nismo odradili najbolje kako znamo, ali ja sam zadovoljan - kazao je portugalski stručnjak.

Osim što je pohvalio igru Justina Kliverta, Fonseca nije mogao, a da još jednom, po ko zna koji put, ne ukaže na važnost i značaj Edina Džeke za ekipu Rome. Portugalac je naglasio da je pomoć kapitena Zmajeva veznom redu njegovog tima od velike važnosti.

- Morate znati kako da na pravi način izbalansirate igru ka naprijed i ispomoć veznom redu. Edin je odradio važnu "smjenu" za naš tim, a u posljednja dva susreta postigao je dva gola. Jako sam sretan kada igrač žestoko i predano radi za tim - naglasio je Fonseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.