open-navfaktor-logo
search
Revanš protiv Brage
Fonseca najavio El Shaarawyja od prve minute, šta želi napraviti ovim potezom?
Fudbaleri Rome sutra od 21 sat igraju revanš-susret šesnaestine finala Evropske lige protiv portugalske Brage koju su s 2:0 nadigrali u prvom meču.
24.02.2021. u 15:27
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u toj je utakmici bio među starterima, a upravo je on načeo mrežu domaće ekipe već u petoj minuti utakmice.

Ipak, nekoliko dana poslije Dijamant je prvenstveni duel s Beneventom počeo na klupi.

Za razliku od posljednjih nekoliko susreta Rome, portugalski trener Paulo Fonseca na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice nije spominjao najboljeg bh. napadača.

Ipak, Fonseca je otkrio koji od napadača će sigurno početi sutrašnji meč.

- El Shaarawy će početi sutrašnju utakmicu, on je spreman i bit će dobar dodatak timu - kazao je Fonseca o povratniku u redove Rome.

El Shaarawy je priliku protiv Beneventa dobio u samom finišu utakmce, kada je Fonseca s tri napadača pokušao izboriti sve tri boda u gostima kod ekipe iz donjeg dijela tabele Serie A, no u tome nije uspio.

Da li ova izjava znači da će El Shaarawy dobiti prednost u odnosu na Edina Džeku i Borju Mayorala, ili će igrati s nekim od njih zajedno u napadu saznat ćemo sutra. Fonseca očito želi potvrditi svoju izjavu nakon remija protiv Beneventa (0:0) da u njegovoj ekipi nema igrača sa statusom startera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.