open-navfaktor-logo
search
Džekin trener
Fonseca govorio o gostovanju u Udinama, dotakao se i kapitena Rome
Moramo se boriti, moramo trčati i imati cilj da slavimo u svakom meču. Trebamo pobjeđivati, a ne razmišljati o onome što je bilo u prošlosti, rekao je Fonseca
29.10.2019. u 13:56
get url
text

Nakon domaće pobjede nad Milanom u nedjelju, već sutra fudbalere Rome očekuje gostovanje kod Udinesea u susretu 10. kola Serie A.

Tim iz Udina je proteklog vikenda doživio pravu blamažu nagostovanju kod Atalante, pa će ekipa Igora Tudora učiniti sve kako bi se za težak poraz (7:1) iskupila pred domaćom publikom.

Pred sutrašnje gostovanje kod Udinesea, Paulo Fonseca je govorio o stanju u ekipi.

- Cengiz je spreman. Trenirao je s ekipom proteklih dana i spreman je na povratak - najavio je Fonseca povratak turskog reprezentativca u sastav Vučice, te naglasio kako će utakmica s Udineseom biti dosta teška zbog rezultatske katastrofe koju je tim iz Udina doživio od Atalante.

- Udinese je kompaktan tim koji se dobro brani. Bit će to jedan težak meč protiv dobre ekipe, a Fonseca je već odredio spisak putnika za Udine.

Kapiten Rome Alessandro Florenzi u posljednja dva susreta nije bio među starterima, no Portugalac tvrdi da nema nikakvih nesuglasica već da je riječ isključivo o njegovim taktičkim zamislima.

- Florenzi je naš kapiten, on je odličan igrač i jako dobro trenira. U posljednje dvije utakmice  sam je odlučio za neke druge opcije u timu. Ne postoji nikakav problem i igrat će sigurno u narednim duelima - naglasio je Portugalac.

Fonseca je na kraju novinarima rekao nešto što se može protumačiti i kao poruka njegovim izabranicima.

- Svi koji igraju za ovaj tim, moraju igrati na pobjedu u svakoj utakmici. Moramo se boriti, moramo trčati i imati cilj da slavimo u svakom meču. Trebamo pobjeđivati, a ne razmišljati o onome što je bilo u prošlosti. U ekipi vlada jedinstvo, ali još ništa nismo osvojili - poručio je trener rimskog kluba.

Utakmica Udinese - Roma igra se sutra sa početkom u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.