open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
Fondacija Hastor stipendira 334 studenta iz cijele BiH
Volonter Fondacije, učitelj Ramo Hastor, od početka je u programu stipendiranja. Prati rad i napredak stipendista, a zadovoljan je tempom i načinom razvijanja Fondacije Hastor
10.11.2018. u 14:05
get url
text

Predstavnici Fondacije Hastor potpisali su danas u Sarajevu ugovore o stipendiranju sa 334 studenta u 2018./2019. akademskoj godini, s različitih univerziteta širom Bosne i Hercegovine.

Glavni zadatak stipendista je da redovno izvršavaju obaveze na fakultetu, a Fondacija sa njima radi na ličnom napretku i razvoju. Stipendisti su i u obavezi da pomažu drugima, što i jeste misija Fondacije Hastor.

Direktor Fondacije Seid Fijuljanin rekao je Feni da neki od današnjih potpisnika ugovore o stipendiranju potpisuju od početka tog projekta Fondacije Hastor. Lijepo je vidjeti ih, kao i one što su završili studiranje kao stipendisti Fondacije Hastor, a danas su prijatelji te fondacije.

- Izrasli su u samosvjesne i odgovorne ljude, a sad svoju djecu uče tim vrlinama. Divno je vidjeti da neko 13. put potpisuje ugovor sa nama, da je iz školske klupe kao osnovac došao u priliku da upisuje master studij, s pohvalama dekana. Imamo nekoliko takvih. S ponosom ističemo najbolje, a s velikom predanošću radimo sa svima onima čiji prosjek u školi i status želimo poboljšati - kaže on.  

Fijuljanin ističe da je u toku i konkurs za prijem novih studenata - stipendista Fondacije Hastor, osim onih sa kojima je danas potpisan ugovor.  

- To su talentirani studenti, koji imaju više samoinicijative i afinitete prema liderstvu i mentorstvu - naglasio je.   

Volonter Fondacije, učitelj Ramo Hastor, od početka je u programu stipendiranja. Prati rad i napredak stipendista, a zadovoljan je tempom i načinom razvijanja Fondacije Hastor.

- U BiH ima pametnih mladih ljudi, ali ih dosta nije imalo mogućnosti da se školuje, posebno u ruralnim sredinama. Željeli smo da im to omogućimo, to se pokazalo opravdanim. Ti učenici danas kao studenti ubiru pohvale dekana, osvajaju nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Svaki njihov uspjeh i moj je uspjeh - ponosno ističe učitelj Ramo.      

Fondacija Hastor od 2006. godine podržava i osnažuje djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama. U ovoj akademskoj godini bit će potpisano ukupno 1.976 ugovora o stipendiranju, 334 ugovora zasad sa studentima, a ostalo su osnovci i srednjoškolci. Prisutni su, kaže Fijuljanin, u više od 120 općina u BiH. Želja im je posebno potaknuti one koji dobro uče, a u težoj su ekonomskoj situaciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.