open-navfaktor-logo
search
Selektor Austrije
Foda: Remi je bio realniji
Zahvaljujući golu Edina Džeke iz 78. minute Zmajevi su savladali Austriju,  a selektor gostiju Franco Foda nije bio zadovoljan porazom
11.09.2018. u 23:26
get url
text

Njemački stručnjak na klupi Austrije smatra kako je njegov tim bio bolji na početku utakmice.

- Nismo zadovoljni, izgubili smo. Igrali smo dobro u prvih 25 minuta, dominirali. Imali smo dvije solidne prilike, a BiH se kasnije oslobodila pritiska. U nastavku nismo najbolje odgovorili pritisku domaćina. U drugom poluvremenu smo se transformisali u 3-4-3, ali smo nakon vodećeg gola pali. Znali smo da Džeko ima veliki individualan kvalitet, mislim da je neriješen ishod bio realniji – rekao je austrijski selektor Franco Foda na press konferenciji nakon utakmice, te dodao:

- Nismo najbolje funkcionisali između linija, zbog čega smo promijenili taktiku na poluvremenu. Mislim da je utakmica bila interesantna za publiku. Ipak, fudbal je takav, jednom smo bili neoprezni, izgubili loptu na centru, i kažnjeni smo golom. Sigurno da je sjajna publika dodatno motivisala domaću selekciju.

Foda smatra da su Zmajevi pružili bolju i kvalitetniju igru od one koju su prikazali u utakmici na Windsor Parku u Belfastu.

- Imali smo i mi faze utakmice u kojima smo bili bolji. BiH je bila bolja i sigurnija nego protiv Sjeverske Irske. Imali su sigurniju i precizniju predaju lopte od odnosu na prošlu utakmicu, ali i dva vrhunska igrača, Džeku i Pjanića - istakao je Foda.

BiH je nakon Brazila tek druga reprezentacija koja je savladala Austriju otkako je njeno kormilo preuzeo Foda. Zmajevi nakon današnje pobjede imaju šest bodova.

- Grupa je veoma izjednačena. Vjerujem da će tek posljednje kolo odrediti pobjednika. Mi smo sada pod pritiskom, jer su nam potrebne tri pobjede da bi bili prvi – rekao je Foda, te konstatovao da ga BiH večeras nije iznenadila taktičkom postavkom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.