navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nastupom u Tuzli

Fm Jam obilježio 20 godina postojanja

Prije svega, to su događaji na kojima mi slavimo, i ta rođendanska atomsfera prenosi se na publiku, pa se na taj način ostvaruje posebna veza koja se ne vidi na običnim koncertima

Objavljeno: 29.12.2019. u 16:35
get url
text
Detalj sa proslave

Domaći hip hop kolektiv Fm Jam sinoć je u prepunom tuzlanskom klubu Palma obilježio 20 godina djelovanja na muzičkoj sceni. Nakon što su 13. decembra 1999. počeli emitovati prvu domaću hip hop emisiju, oko ove ideje okupili su se brojni hip hop aktivisti te u protekle dvije decenije ostavili neizbrisiv trag na muzičkoj sceni BiH i regije.

Na dva podija Doma mladih u Tuzli, sinoć je publika mogla uživati u nastupima brojnih domaćih izvođača i DJ-a. Već sa uvodnim taktovima mlade DJ ekipe Flexx i Forore, publika je dobila odlično zagrijavanje za energičnu noć koja je uslijedila. S druge strane, iskusniji dio Fm Jam DJ ekipe preuzeo je kontrolu nad manjim podijem, te su se cijele noći rotirali Moonjah, Azreem, Big Funkee i Masta.

Sa prvim rap nastupom došlo je do erupcije oduševljenja, a izazvali su je već jako popularni Stoposto, Black Beriz i Geko. "Palmica" i ostali hitovi naišli su na odličan prijem, a nakon njihovog nastupa scenu preuzima DJ i producent Indigo.

Energični mix, velikim dijelom sastavljen od njegove produkcije tresao je Palmu u narednih pola sata, nakon kojih mu se na bini pridružuju Frenkie i Kontra. Njihovim zajedničkim nastupom večer je dostigla vrhunac, a raspoložena publika je u pojedinim momentima nadglasala i same izvođače.

Na binu se potom vraćaju svi izvođači, te im se pridružuju Hza, Shtuka i Sassja, pa svi skupa izvode trenutno aktuelnu zajedničku pjesmu #fmjam20 Cypher koja je snimljena upravo povodom ovog jubileja. DJ Soul i Merakoon tada preuzimaju binu i publiku vode do kraja noći uz Brown Sugar RnB.

Soul, jedan od osnivača Fm Jam-a, nije krio oduševljenje.

- Proslave rođendana su nam jako posebne. Prije svega, to su događaji na kojima mi slavimo, i ta rođendanska atomsfera prenosi se na publiku, pa se na taj način ostvaruje posebna veza koja se ne vidi na običnim koncertima. Drago mi je da smo ovaj put imali publiku koja je stigla iz raznih gradova BiH, ali i susjednih zemalja. Iskreno sam zahvalan svima koji su sa nama dijelili ovaj dugi put, i na bilo koji način bili uz nas u proteklih 20 godina- izjavio je Dj Soul nakon rođendana.

-Za sve nas je ovo bila emotivna noć. Trenutak kad pogledamo unazad, ne samo ovu godinu, nego sve do sada. Fm Jam je od svog osnivanja 1999. pa do danas prošao dug put, ali to je svo vrijeme bila uzlazna putanja. Rasli smo konstantno kako smo i radili, a iza nas su i mali i veliki projekti. Mogu reći da smo u međuvremenu postali ozbiljni muzičari i profesionalci što se tiče našeg posla. Jedan od najdražih trenutaka za mene je bio kada smo svi skupa izveli Cypher #fmjam20. Tada sam se osjećao kao na našim prvim partijima i nastupima kada nas je znalo biti više na bini nego u publici. Zaista lijep osjećaj kada imaš prijatelje toliko godina sa kojima možeš podijeliti te trenutke, a to je upravo ideja proslave Fm Jam rođendana - rekao je Frenkie.


Fm Jam trenutno promoviše novi zajednički album Frenkie, Kontra, Indigo 20/20, koji je snimljen u Red Bull Studiju u Los Angelesu, a u narednom periodu svi njihovi izvođači najavljuju nove solo albume. Priliku za druženje i svojevrsnu proslavu u Sarajevu, publika će imati već za novogodišnju noć, kada je u Domu mladih pod Red Bull Presents etiketom na rasporedu spektakularno specijalno izdanje Brown Sugar RnB serijala.