open-navfaktor-logo
search
Sukob koji traje
Flick i Salihamidžić navodno riješili nesuglasice, Braco traži(o) novog trenera?
Već neko vrijeme traju nesuglasice na relaciji Hansi Flick - Hasan Salihamidžić. Trener i sportski direktor i član Izvršnog odbora Bayerna u posljednje vrijeme nisu u dobrim odnosima, o čemu su mediji u Njemačkoj već pisali.
18.03.2021. u 11:43
get url
text

I ranije je Bild pisao kako se trener koji je osvojio sve što se moglo osvojiti u prošloj sezoni i bivši Zmaj ne slažu oko brojnih tema, a poznati njemački list cijelu situaciju je opisao da je "odnos među alfa mužjacima sve lošiji".

Razloga za nesuglasice je mnogo. Navodno je za to dijelom kriv izostanak pravih transfera, nedostatak procjene istinske vrijednosti pojedinaca za tim, kao i mogućnost da Flick preuzme reprezentaciju Njemačke.

Jedan od razloga za odlazak Flicka je neslaganje s Bracom, zbog čega bi radije otišao u DFB (FS Njemačke), a istovremeno se sportski direktor pozabavio s potencijalnim nasljednikom aktuelnog trenera, a to bi trebao biti Julian Nagelsmann.

Flick je priznao i da je obavio razgovor sa Salihamidžićem, ali nije precizirao šta je tačno bila tema njihovog razgovora.

- Razgovarali smo međusobno i riješili neke stvar. Sada gledamo naprijed i jako smo optimistični - rekao je trener Bayerna.

- Radi se o tome da jako uspješno igramo fudbal. Neke stvari nam nisu potrebne, ni klubu, ni ekipi. Zbog toga je ispravna akcija obojici olakšala stvari - dodao je Flick.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.