open-navfaktor-logo
search
Traže partnere
FK Željezničar prodaje upravljačka prava
Fudbalski klub Željezničar objavio je javni poziv za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa FK Željezničar.
21.07.2021. u 08:44
get url
text

Iz Željezničara su pozvali sva zainteresovana domaća i strana, pravna i fizička lica za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa Fudbalskim klubom Željezničar radi ostvarivanja ciljeva kluba, unapređenja sportskog segmenta kluba na domaćoj i međunarodnoj sceni, izgradnji stabilnog, profesionalnog i uspješnog fudbalskog kolektiva, te osiguranje transparentnog i održivog finansijskog poslovanja na tržišnim principima i u obostranom interesu.

- Zainteresirana domaća ili strana pravna i fizička lica trebaju iskazati svoj interes i dostaviti pismo namjere sa pratećom dokumentacijom - saopćeno je.

Na sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar koja je održana 23. januara 2021. godine Skupština kao najviši organ kluba usvojila je prijedlog Modela budućeg poslovanja koji omogućava izbor strateškog partnera.

- Model budućeg uređenja kluba omogućava strateškom partneru priliku za saradnju sa najtrofejnijim klubom u BiH na polju razvoja sportskog segmenta kluba, razvoju omladinskog pogona, infrastrukturnom razvoju trening-kampa, modernizaciji infrastrukture stadiona, razvoju administrativnog dijela kluba, institucionalnoj modernizaciji kluba s ciljem primjene savremenih metoda upravljanja i ostvarivanja vrhunskih sportskih, poslovnih i finansijskih rezultata - saopćeno je.

- Budućem strateškom partneru omogućavaju se upravljačka prava u klubu, odgovoran i zakonit način poslovanja u skladu sa trenutnim zakonskim rješenjima gdje klub ima cilj da ponudi saradnju domaćim ili stranim pravnim ili fizičkim licima, da ostvare strateško partnertvo u cilju postizanja sportskih i finansijskih rezultata. Očekivani benefiti obostrano korisnog strateškog partnerstva bi podrazumijevali priliku za ostvarivanje profitabilnog rezultata u svim segmentima finansiranja kluba: od marketinških aktivnosti, koristi od učešća u evropskim takmičenjima, mogućnosti zajedničkog ulaganja na slobodnim građevinskim površinama, naknada od ostvarenih rezultata u domaćim i međunarodnim takmičenjima do učešća u aktivnostima transfera najuspješnijih igrača - poručeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.