open-navfaktor-logo
search
Građani u pogonu
FK Tuzla City počeo pripreme, potpisao Adrian Mendes, na probi Pape Lo
Fudbaleri Tuzla Cityja završili su zimski odmor i od danas su ponovo u pogonu.
15.01.2022. u 12:36
get url
text

Trener Husref Musemić izvršio je prozivku i Građani su počeli pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U odnosu na prvi dio sezone u ekipi su i dva nova imena. Adrian Mendes je potpisao ugovor s klubom iz Siminog Hana, dok je Senegalac Pape Lo na probi i pokušat će zadovoljiti ukuse stručnog štaba.

Pape Lo je mladi 22-godišnji Senegalac, a karijeru je počeo u italijanskom Avellinu. Nastupao je za još nekoliko niželigaša u Italiji, a na Tušanj stiže nakon kratke epizode u litvanskoj Miniji.

Mendes je mladi fudbaler koji je stigao iz Orašja. U ovom klubu je i ponikao, a bio je i u omladinskom pogonu Osijeka, igrao je i za Vukovar, te Fužinar. Rođen je u Brčkom.

- Imamo 17 igrača i 3 golmana, a novi igrač je Mendes. Doffo nije na prozivci, ali će se sutra pojaviti. Velika je stvar što smo zadržali kostur ekipe, želimo ostati tu gdje smo trenutno, ispraviti neke stvari koje nisu bile dobre jesenas i nadam se da ćemo se u maju radovati izborenoj Evropi - istakao je Musemić.

Tuzlaci ćenarednih pet dana raditi kod kuće, a potom je planiran odlazak u Etno selo Stanišić. Od 2. februara će raditi u Ljubuškom, gdje će ostati dvije sedmice i odigrati četiri utakmice. Generalka je zakazana za 19. februara protiv Gradine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.