open-navfaktor-logo
search
Odbijenica Krupi
FK Sloga dobila licencu, hoće li FSRS zabraniti Dobojlima nastup u PLBiH?
Fudbalski klub Sloga iz Doboja dobio je licencu za učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
07.06.2022. u 15:18
get url
text

Potvrdio je to drugoplasirani tim Prve lige RS na svojoj Facebook stranici.

- Prvostepena komisija za licenciranje FSBiH je na današnjem zasjedanju izdala licencu FK Sloga Doboj za nastup u Premijer ligi BiH, sad je red na nas - objavili su iz Sloge, uz objašnjenje:

- Ispunili smo sve tražene kriterijume od finansija, infrastukure, pravnih pa do sportskih i administrativnih. Red je na nas, red je da Premijer ligu igramo u Doboju, pred našim navijačima i svim ostalim ljudima dobre volje koji su prepoznali ovu našu priču, a uz malo truda, zalaganja to i možemo jer do sada nismo stajali na malim preprekama pa nećemo ni sada.

Posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Doboju na podršci koja je velika u svakom pogledu i bez čije pomoći sigurno ne bi bili tu gdje jesmo - poručili su iz Sloge.

Podsjetimo, prvo mjesto u Prvoj ligi RS-a osvojila je Krupa, koja nije dobila licencu za Premijer ligu (nisu željeli igrati PLBiH ni u prošloj sezoni iako su osvojili prvo mjesto).

Međutim, prema informacijama iz manjeg bh. entiteta još nije sigurno da će Sloga igrati Premijer ligu BiH, a konačnu odluku o novom premijerligašu donijet će Izvršni odbor FSRS, koji će se sastati do kraja ove sedmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.