open-navfaktor-logo
search
Crnogorac čeka pojačanja
FK Sloboda nije završio prijelazni rok
Tuzlanska Sloboda u dobrom je raspoloženju otišla na reprezentativnu pauzu.
02.09.2020. u 10:44
get url
text

Pobjeda protiv Širokog Brijega rezultatom 3:0 donijela je potrebni mir u svlačionici. I treneru Gradimiru Crnogorcu pao je kamen sa srca. On se odmah poslije najveće pobjede u trenerskoj karijeri okrenuo ličnom usavršavanju. Crnogorac boravi na završnom seminaru za PRO licencu i u prvenstvenoj pauzi će s ekipom raditi njegovi saradnici.

Crveno-crni ove sezone imaju mlad tim, koji usput nije skup i uklapa se u klupski budžet. Ono što je problem, jeste uzak roster koji Sloboda ima. Sezona je duga, povrede i suspenzije zbog kartona rijetko koga zaobilaze.

O tome razmišljaju i u Slobodi pa će, kako nezvanično saznaje Faktor, možda već na pauzi biti novajlija na Tušnju. U ovom trenutku o imenima niko nije želio govoriti, ali nam je rečeno da će prinova biti. Sasvim sigurno je da Crnogorac očekuje neka provjerena imena na deficitarnim pozicijama, jer samo spoj mladosti i iskustva garantuje Tuzlacima stabilnu sezonu i plovidbu mirnim vodama.

Ljetni registracioni period u Premijer ligi BiH zbog pandemije koronavirusa nešto duže traje. Fudbalska pijaca otvorena je do 2. oktobra.

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se 12. i 13. septembra, a Sloboda gostuje kod Krupe. Možda i pred publikom, ko zna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.