open-navfaktor-logo
search
Zdravstveni bilten
FK Sarajevo: Trojica treniraju po posebnom programu
Igrači FK Sarajevo od 28. januara boravili su u Antalyji, gdje su se pripremali za nastavak sezone.
10.02.2020. u 12:06
get url
text

Tokom priprema po posebnom programu i uz nadzor medicinskog tima trenirao je Anel Hebibović. 

- Kada je riječ o postoperativnoj rehabilitaciji Hebibovića, moram istaći da smo iznimno zadovoljni. Anel je proteklih 10 dana trenirao po specijalnom programu, te je u kombinaciji sa adekvatnim fizikalnim vježbama ostvaren znatan napredak - istakao je Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut FK Sarajevo.

Pored Hebibovića, po specijalnom programu trenirao je i Selmir Pidro koji se uspješno oporavlja od operacije prednjih križnih ligamenata.

- Nakon operacije prednjih križnih ligamenata, Selmir Pidro je uspješno kompletirao rehabilitacioni proces. Međutim, naknadno se javila upala hvatišta mišića adutkorne grupe. Iz tog razloga Pidro je proteklih dana trenirao po specijalnom programu, a u narednom periodu očekujemo priključenje ostatku ekipe - dodao je Hadžibajrić. 

- Nakon druge prijateljske utakmice kod Nebojše Gavrića dijagnostikovana je upala ožiljka stare rupture prednje lože. Posljednja dva dana iz mjera predostrožnosti, Gavrić je trenirao po posebnom programu - dodao je fizioterapeut Mirza Marevac. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.