open-navfaktor-logo
search
Umjesto odgovora
FK Sarajevo se hvali projektima koje finansiraju FSBiH i UEFA, o ugovoru sa Općinom Centar "ništa novo"
Na konkretna pitanja o stavkama koje su predviđene ugovorom koji je FK Sarajevo potpisao sa Općinom Centar gdje se obavezao da će napraviti moderan fudbalski stadion koji će zadovoljavati UEFA standarde, da li se krenulo sa radovima te, ukoliko nisu, kada planiraju početi, iz Kluba redakciji Faktora proslijedili su izjavu direktorice ovog kluba Ajle Alimanović od 13. oktobra gdje je između ostalog govorila i o situaciji sa zamjenom travnjaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase" te su naveli da u odnosu na ovu izjavu nemaju "ništa novo".
27.10.2022. u 14:55
get url
text

- Ono što se može vidjeti na samoj lokaciji jeste da su radnici i mehanizacija prisutni na stadionu i da se vrše određeni radovi – dodali su.

VEZANI TEKST - Šta je sa pompezno najavljenom rekonstrukcijom stadiona Koševo?

U nastavku odgovora poslali su citat onoga o čemu je govorila direktorica Alimanović, a što se odnosi na rekonstrukciju terena, o čemu smo i pisali 13. oktobra.

Naime, radovi na zamjeni travnjaka se izvode pod projektom "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", kojeg finansira UEFA i Fudbalski savez BiH sa 75 posto ukupne vrijednosti projekta, dok preostalih 25 posto osiguravaju lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima. Stoga, ovi radovi ne spadaju u obavezujuće radove iz ugovora sa Općinom Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.