open-navfaktor-logo
search
Stigla odluka
FK Sarajevo potvrdio pisanje Faktora
FK Sarajevo obavijestio je navijače i javnost da je u klub stigla zvanična odluka Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u vezi sa zabranom prisustva gledalaca na predstojeće dvije prvenstvene utakmice na kojima je naš klub domaćin u Mostaru i Zenici, o čemu je Faktor u srijedu pisao.
23.02.2023. u 09:59
get url
text

Odluku je donio Komitet za takmičenje na preporuku Komiteta za stadione i sigurnost FSBiH, a u obrazloženju se navodi kako postoje veliki rizici u organizaciji utakmica sa aspekta sigurnosti, zbog čega će se utakmice igrati bez prisustva gledalaca.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Sarajevo protiv Zrinjskog i Željezničara pred praznim tribinama
 

U najboljoj namjeri i u skladu s mogućnostima koje su nam pružene, izabrali smo stadione u Zenici i Mostaru za odigravanje dvije predstojeće utakmice kako bi našim navijačima pružili adekvatan ugođaj i užitak praćenja dva derbi meča. Bez obzira na objektivne razloge probijanja roka na radovima vezanim za zamjenu travnjaka na stadionu Asim Ferhatović Hase FK Sarajevo je pretprio velike gubitke u finansijskom i sportskom smislu, a najviše svakako ispaštaju naši navijači - saopćeno je iz Titove 38b. 

FK Sarajevo se izvinio navijačima za sve navedene probleme i neugodnosti, a kao znak zahvalnosti za podršku u ovoj sezoni donesena je odluka da će sezonske karte iz ove takmičarske sezone važiti i za narednu.

- Pozivamo sve navijače da na utakmicama na kojim to bude moguće podrže ekipu u što većem broju kako bi svi zajedno prebrodili poteškoće sa kojima se susrećemo u ovoj sezoni i ostvarili zacrtani cilj, a to je plasman u Evropu - zaključili su iz kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.