open-navfaktor-logo
search
Određen rok
FK Sarajevo: Musemićeva smjena donijela ogroman pritisak, evo kada će biti imenovan novi trener
Zaključeno da u ovom trenutku bilo kakve drastične promjene u menadžmentu kluba ne bi donijele dobre rezultate
16.12.2019. u 16:54
get url
text

Fudbalski klub Sarajevo i dalje traga za novim trenerom, a nasljednik Husrefa Musemića bit će poznat do 31. decembra ove godine, saopćeno je danas nakon sastanka rukovodstva kluva.

- Rukovodstvo je analiziralo i stanje nakon smjene bivšeg šefa stručnog štaba, koja je klubu donijela ogroman javni pritisak. Naglašeno je da se vrednuje mišljenje navijača i simpatizera kluba uz zaključak da u ovom trenutku bilo kakve drastične promjene u menadžmentu kluba ne bi donijele dobre rezultate, jer klub se nalazi pred zadacima kao što su proces licenciranja, prijelazni rok, izbor novog šefa stručnog štaba i pripreme za nastavak sezone 2019/20 - saopćeno je.

Naglašeno da je rok za imenovanje novog šefa stručnog štaba 31. decembar ove godine.

- U narednom periodu rukovodstvo će nastaviti sa aktivnostima na polju unapređenja poslovanja kluba, a nakon završetka sezone, ponovo će se analizirati rad kluba kako bi se ustanovio konkretan pomak u proteklom periodu.  U toku narednog mjeseca biće održana i Skupština FK Sarajevo o kojoj će javnost biti dogledno informisana - zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.