open-navfaktor-logo
search
Stigao iz Kine
FK Sarajevo imenovao novog šefa omladinskog pogona
Bh. javnosti je poznat kao stručnjak sa titulom eksperta za fudbalsku kondicionu periodizaciju igrača
29.09.2018. u 13:41
get url
text

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo na upražnjeno mjesto šefa omladinskog pogona imenovao je 34-godišnjeg Dževada Šarića.

Šarić je bh. javnosti poznat kao stručnjak sa titulom eksperta za fudbalsku kondicionu periodizaciju igrača, te licencirani UEFA Pro trener, saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dio ovog projekta. Vjerujem da će se u narednom periodu kreirati ambijent i kultura kluba koja će proizvesti izvrsnost uposlenih u Omladinskom pogonu FK Sarajevo. Vizija FK Sarajevo u radu Omladinskog pogona će u budućnosti biti bazirana na proizvodnji, prezentaciji i afirmaciji mladih igrača - rekao je Šarić.

Direktorica kluba Sabrina Buljubašić podsjetila je na prošlosezonske uspjehe Akademije FK Sarajevo.

  - Akademija FK Sarajevo u prošloj sezoni postigla je velike uspjehe osvojivši titule prvaka BiH u svim selekcijama, a uvjereni smo da će imenovanjem mladog i ambicioznog Dževada Šarića nivo rada biti podignut - kazala je Buljubašić.

U posljednje dvije godine Šarić je obnašao funkciju pomoćnog trenera u kineskom FK Hakka, gdje mu je bio posljednji angažman, te u C.D. Primeiro de Agosto iz Angole. Također, jedno vrijeme je proveo u Omanu, gdje je radio kao pomoćni trener u FK Al Nasr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.