- Jučer i danas obavljena je dodatna dezinfekcija stadiona Asim Ferhatović Hase, Trening centra Butmir i zgrade kluba - saopćeno je.

Medicinski tim jučer je održao sastanak sa igračima prvog tima, stručnim štabom i tehničkim osobljem u cilju informisanja o načinima sprečavanja širenja korona virusa, te eliminisanja svih potencijalnih komplikacija. Treninzi Omladinskih selekcija odgođeni su do daljnjeg, a svi akademci otputovali su svojim kućama. Odlukom Fudbalskog kluba Sarajevo na osnovu naredbe Kriznog štaba Federacije BiH, sedmični plan treninga prvog tima je također promijenjen. 

- Naime, svi igrači zajedno sa stručnim štabom u narednim danima boravit će u svojim kućama u Sarajevu. Igračima nije dozvoljeno napuštanje kantona Sarajevo, te je strogo zabranjeno zadržavanje na mjestima javnog okupljanja (tržni centri, restorani, kafići, kina itd).  - dodaje se u saopćenju.

U cillju očuvanja zdravlja, igrači i ostalo osoblje su u narednom periodu dužni postupati po naredbama i preporukama Kriznog štaba FBiH, Ministarstva Zdravstva KS, FSBiH, Menadžmenta FK Sarajevo i Medicinskog tima FK Sarajevo. Svako odstupanje od navedenog smatrat će se kršenjem važeće odluke Kluba. 

Svim uposlenicima tokom naredne sedmice naložen je rad od kuće.