open-navfaktor-logo
search
Zvanično
FK Sarajevo dobio važno pojačanje za nastavak sezone
Proslavljeni bosanskohercegovački golman, Enver Lugušić, vratio se u FK Sarajevo, zvanično je potvrdio klub sa Koševa.
17.03.2023. u 17:39
get url
text

U svojoj igračkoj karijeri, četiri godine branio je za Fudbalski klub Sarajevo, a svojim sjajnim intervencijama stekao je velike simpatije koševske publike.

Lugušić je ponovo dio Bordo tima. Stiže u funkciji koordinatora za strateški razvoj golmana FK Sarajevo, a sarađivat će sa Akademijom i prvim timom, poručili su iz FK Sarajeva.

Kao trener u reprezentaciji Bosne i Hercegovine je radio u dva mantata, od 2008. do 2009. godine u mandatu Ćire Blaževića i od 2015. do 2016. godine kada je na klupi Zmajeva sjedio Mehmed Baždarević.

Radio je i u reprezentaciji Japana u koju ga je doveo Vahid Halilhodžić, a sa kojom se plasirao na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

U trenerskoj karijeri radio je još u bugarskoj Slaviji, iranskim klubovima Pegah, Saba, Persepolis, kineskom Shangai Shenua, Shangdon Luneng, zatim Al Wahdi i Fujariahu iz Emirata.

Podsjetimo, Sarajevo je prije dva dana riješilo i pitanje trenera golmana.

Nakon što je Bordo klub napustio Adi Adilović, koji karijeru nastavjja u Ludogoretsu, gdje ga je angažovao Ivaylo Petev, premijerligaš sa Koševa ekspresno je reagovao i pronašao njegovog nasljednika, a u pitanju je Ibro Hodžić.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.