open-navfaktor-logo
search
Reakcija Semberaca
FK Radnik: Nedopustivo ponašanje Husrefa Musemića
Nakon utakmice na Koševu oglasio se i Upravni odbor Radnika
01.10.2018. u 16:24
get url
text

Tokom i nakon subotnje utakmice između Sarajeva i Radnika svjedočili smo nesvakidašnjoj situaciji i verbalnom duelu trenera dva kluba.

Mladen Žižović i Husref Musemić imali su šta kazati jedan drugome, a danas se saopćenjem za javnost oglasio i Upravni odbor Semberaca.

- Nismo se do sada oglašavali ni po jednom pitanju vezano za naš klub, tokom protekle četiri godine.Dobijali smo i gubili utakmice,sve je to sastavni dio fudbalske igre.Težili smo da budemo dobri domaćni i da se svi u Bijeljini osjećaju prijatno prije,za vrijeme i poslije utakmice. Mislimo da smo to sve i dokazali široj sportskoj javnosti u BiH.

- Jesmo "mali" klub, ali imamo svoje dostojanstvo i svoju čast.Ligu BiH igramo časno i pošteno, protiv svakog protivnika ma ko to bio.
Međutim nesportska ponašanja od strane jednog čovjeka (Husrefa Musemića) prema našem klubu su već postala nedopustiva.Svaku utakmicu u poslednje vrijeme on pokušava pretvoriti u svoj šou po vulgarnosti, primitivizmu, vrijeđanju naših fudbalera, našeg vođstva ekipe, kluba i prostora sa koga dolazimo (seljaci) - saopćio je Radnik.

- Međutim taj isti Husref Musemić je rođen u Bijeljini (Janja), fudbalsku afirmaciju je stekao upravo u Radniku odakle je otišao u Sarajevu pa Crvenu Zvezdu itd. Zašto se on tako ponaša?
Kako mu to dozvole u FK Sarajevo, klubu koga mi izuzetno poštujemo i cijenimo,klubu koji ima armiju svojih navijača koje mi uvažavamo i koji su oslonac kluba sa Koševa - pitaju se iz Radnika.

- Prošlu sezonu Sarajevo je osvojilo treće mjesto zahvaljujući činjenici da smo igrali pošteno do kraja i ostvarili nerješen rezultat protiv Širokog Brijega u Bijeljini. On govori o fer-pleju – o odugovlačenju igre a naša dva igrača su morala biti prinudno zamijenjena na utakmici (jedan zbog razbijenog nosa i nemogućnosti zaustavljanja krvarenja (Sušić) a drugi zbog grubog starta na našeg igrača (Glišić) koji je završio u bolnici sa tri kopče na podkoljenici) na utakmici u Sarajevu. Naš direktor kluba je u Tuzli posjetio povrijeđnog navijača Sarajeva koji je nastradao na putu za utakmicu u Bijeljini. Nije li to dokaz da smo mi svjetionik sportskog ponašanja u fudbalu Bosne Hercegovine!?

- Ovim putem obavještavamo sportsku javnost da više nećemo tolerisati ispade i nesportska ponašanja prema našem klubu od strane bilo koga pa tako ni od Husrefa Musemića. Svima je valjda do sada potpuno jasno da je Bijeljina najbolji primjer korektnog i sportskog ponašanja i da ni jedan klub ili pojedinac nije imao ni najmanji problem u Bijeljini,to je najmanje što očekujemo i od drugih - saopćili su iz Radnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.