- Danima smo upozoravani da će upravo u utakmicama 31. i 32. kola biti kulminacija cjelokupnog procesa, koji će u konačnici rezultirati našim izbacivanjem u niži rang. Iako nismo htjeli da vjerujemo u to i spremali smo se za utakmicu kao i za svaku drugu ove sezone, sramna arbitraža sudije Dragana Petrovića iz Banje Luke je potvrdila da su bili u pravu. Najviše nas boli što nam je spomenuti arbitar oduzeo osnovno pravo, a to je da se borimo za rezultat sa kojim bismo bili bliže ostvarenju našeg cilja. Pored toga što nam je isključio dva fudbalera, nije dosudio evidentan kazneni udarac, žutim kartonima nam je supendovao još dva fudbalera, pa smo u sljedećem kolu na gostovanju u Krupi na Vrbasu, više nego desetkovani - saopćeno je iz Olimpika.

Vukovi podsjećaju da je ovaj klub prije par godina doživio potpuni sportski i finansijski slom. Od tog momenta, od januara 2017. godine, pa do danas aktuelni Upravni odbor koji je tada ušao u klub je, pored ogromnih finansijskih sredstava, uložio puno rada, truda i vremena, kako bi klub prije svega stabilizovao, a potom i digao na jedan viši nivo.

- Danas u klubu aktivno radi približno 100 ljudi, koji hrane svoje porodice od svog rada, uložena su ogromna sredstva za izgradnju trening-kampa u saradnji sa FK Igman na Ilidži, škola fudbala okuplja više od 400 dječaka raznih uzrasta, a plan je da se u narednom periodu taj broj dodatno poveća, s obzirom na uvjete koji će biti stvoreni završetkom infrastrukturnih radova u trening-centru. Način rada i odnos koji smo stvorili u prethodnom periodu, za nas je bio jasan pokazatelj da smo na dobrom putu da stvorimo jednu zdravu sportsku sredinu u kojoj ćemo odgajati i razvijati talentovane dječake iz svih krajeva Bosne i Hercegovine - dodaju iz Olimpika.

- Nažalost, čini se da smo se prevarili. Zaključili smo da je naš jedini grijeh što smo vjerovali da možemo na zelenom terenu odlučivati o svojoj sudbini, a stvari se očigledno ne rješavaju samo na terenu, nego uveliko mimo njega. S tim u vezi, napravit ćemo još jednu analizu svega što se dešavalo u prethodnom periodu, ali i onoga što nam slijedi te na osnovu donesenih zaključaka donijeti konačnu odluku o našem statusu u posljednja dva kola Premijer lige BiH. Jedna od opcija je i napuštanje Premijer lige, koje samo po sebi svakako jeste nepopularan potez, ali teško je u situaciji kakva je naša voditi računa o drugima jer je evidentno da ni drugi, a prvenstveno mislimo na organe FSBiH, nisu vodili računa o nama - zaključeno je.

Sjednica Upravnog odbora FK Olimpik zakazana je za četvrtak nakon čega će javnost biti upoznati sa svim donesenim odlukama.