navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ponovo otvoreni

Fitness centri: "Sa maskom je teško hodati, a još teže vježbati, ali pridržavat ćemo se uputa"

Federalni štab civilne zaštite dozvolio je trenažne procese sportistima na području Federacije BiH, a Zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za sportsko-rekreativne aktivnosti i treninge.

Objavljeno: 15.05.2020. u 20:51
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

Razgovarali smo sa vlasnicima fitness centara u Sarajevu i pitali ih koliko su te preporuke u praksi izvodive, kao i da i su, odnosno kada će otvoriti svoja vrata. 

- Sutra ćemo zvanično početi sa radom. Držat ćemo se preporuka, naravno, imamo veliki prostor, pa nam neće biti problem. Dezinfekcijska sredstva smo imali i ranije, uvijek smo brinuli o čistoći i higijeni, a sada ćemo samo nastaviti. Imamo dvije čistačice koje se brinu da naš prostor uvijek bde besprijekoran, a zaposlit ćemo i treću- kazali su nam iz Oxide Gym Sarajevo.

Fitness Centar Universum danas je otvorio svoja vrata, a kazali su nam i da su se njihovi stalni korisnici odmah vratili svojim sportskim aktivnostima.

- Mjere zabrana su velike. Teško je hodati sa maskom, a ne vježbati, ali, moramo tako, i pridržavat ćemo se uputa- istakli su iz Fitness Centra Universum.

Body Art Fitness bez obzira na dozvolu za ponovni rad na to će morati sačekati još malo, obzirom da se nalaze u tržnom centru.

- Ne bi im se isplatilo pokrenuti sve samo zbog nas, ali, prema mojim saznanjima mogli bi startati u srijedu ili četvrtak naredne sedmice. Vidjet ćemo. Mi smo uradili sterilizaciju prije nego su nas zatvorili zbog koronavirusa, ponovo smo detaljno sve očistili, i kod nas se podrazumijeva higijena i čistoća. Dezinfekcijska sredstva smo uvijek imali. Također, moramo naglasiti da u fitnes neće doći bolestan čovjek, jer on nema snage da vježba, a sportovi su dobri za jačanje imuniteta. Zato apelujemo ljudima da se više bave sportom - istakli su iz Body Art Fitnessa.