open-navfaktor-logo
search
Nastavljena saradnja
Firma Ećo Company omogućila učenicima praktičnu nastavu i stipendije
S obzirom da dualno obrazovanje još uvijek nije zvanično primijenjeno, direktor Ećo Companyja je ponudio učenicima dodatni broj sati praktične nastave kako bi ispunili potreban fond koji takav vid obrazovanja podrazumijeva
17.10.2018. u 16:36
get url
text
Direktor firme Ećo Company primio direktora i učenike Srednje škole za okoliš i drvni dizajn

Predstavnici firme Ećo Company, na čelu sa generalnim direktorom Suhadom Ećom, ugostili su u utorak direktora i učenike Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva.

Cilj sastanka je, navodi se, održavanje i jačanje saradnje između srednjih stručnih škola i firmi iz privatnog sektora, promoviranje praktične nastave i neformalnog dualnog obrazovanja te osiguravanja kvalitetne radne snage.

Firma Ećo Company je za tekuću školsku godinu dala priliku za sedmero učenika, zanimanja tapetara i stolara, koji će svoje znanje upotpuniti praktičnom nastavom u skladu sa postojećim zakonima.

S obzirom da dualno obrazovanje još uvijek nije zvanično primijenjeno, direktor Ećo Companyja je ponudio učenicima dodatni broj sati praktične nastave kako bi ispunili potreban fond koji takav vid obrazovanja podrazumijeva.

- Firma će se potruditi da pruži što kvalitetniju obuku za učenike, kako kroz mentorstvo svakog pojedinačnog učenika tako i svaki vid podrške za koji se ukaže potreba – navodi se u saopćenju Ećo Companyja.

Također, kako je to nalagala i dosadašnja praksa, generalni direktor Ećo je osigurao za svakog učenika stipendiju tokom trajanja praktične nastave. Dodao je kako se nada da će i ostali privredni subjekti prepoznati prednosti praktične nastave i dualnog obrazovanja te pružiti priliku mladim osobama za usavršavanje, a samim tim doprinijeti osiguravanju stručnog osoblja u privredi.

Direktor Srednje škole za okoliš i drvni dizajn Muamer Muratović je izjavio da mu je izuzetno drago jer postoje kompanije poput Ećo Companyja, koje mogu učenicima i studentima pružiti širok spektar mogućnosti za učenje i usavršavanje te da bi bilo jako dobro da ostale privatne kompanije pruže priliku mladim ljudima. Također je dodao da će se Srednja škola za okoliš i drvni dizajn u narednom periodu potruditi da svoj djeci osigura praktičnu nastavu.

1 od 68
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.