open-navfaktor-logo
search
Jačanje saradnje
FIPA: Turska investirala u BiH 415 miliona maraka
Direktorica FIPA-e Milica Marković sastala se sa ambasadorom Republike Turske u BiH Sadıkom Babür Girginom i razgovorali su oko budućih aktivnosti u vezi s podrškom postojećim turskim investitorima i privlačenju novih.
15.12.2021. u 15:30
get url
text
FIPA
FIPA

Republika Turska zauzima 11. poziciju na ljestvici zemalja investitora u BiH s uloženih 415 miliona maraka direktnih stranih investicija.

Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje, uvažavajući dobre bilateralne odnose dviju zemalja u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu.

Direktorica FIPA-e je 16. marta 2021. godine u Ankari potpisala Memorandum o saradnji s Uredom za investicije pri Predsjedništvu Republike Turske s ciljem pružanja podrške razvoju investicijske saradnje između dvije zemlje, stvaranja povoljnih uvjeta za poboljšanje ekonomske saradnje, te uspostavljanja direktnih kontakata između poslovnih krugova u BiH i Turskoj.

Planirano je da u skladu s tim i uz saradnju s Ambasadom Turske u BiH intenzivnije promovišemo investicijske projekte iz BiH za turske privrednike, te su dogovoreni daljni koraci u tom cilju, navodi se u saopćenju FIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.