FIPA traži strane investitore za stadion Koševo

objavljeno: 23.01.2018. u 16:11

Delegacija Općine Centar Sarajevo koju je predvodio savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) i predstavila projekat modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" Koševo u Sarajevu za koji se traže strani investitori.

Općina Centar je objavila Javni međunarodni poziv za iskazivanje tržišnog interesa potencijalnih privatnih partnera za realizaciju projekta modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" Koševo u Sarajevu, te je dodatno zatražena podrška FIPA-e na promociji ovog projekata i njegovo prezentiranje potencijalnim stranim investitorima.

Dogovoreno je da će se, nakon što se kompletira projekat s nekoliko dodatnih informacija, FIPA angažirati na promociji projekta i odabiru potencijalnih investitora iz baze, kojima će projekat biti dostavljen.

Navedeni kompleks koji se nalazi na veoma atraktivnoj lokaciji u Sarajevu, prostire se na oko 94.000 metara kvadratnih, te omogućava pored postojećeg stadiona, izgradnju hotela, trgovačkog centra, sportsko rekreativnog kompleksa, te sličnih popratnih sadržaja.

Direktor FIPA-e Gordan Milinić je informirao predstavnike Općine o uslugama koje ova agencija pruža stranim investitorima, kao i aktivnostima na traženju i podršci novim i postojećim investitorima od registracije djelatnosti do okončanja projekta, naglasivši da investitori s kojima se FIPA susreće pokazuju interes za ovu vrstu infrastrukturnih projekata, navodi se u saopćenju Agencije za unapređenje stranih investicija BiH.