open-navfaktor-logo
search
Pjanić i Džeko ključni igrači
Finski mediji: Zmajevi nekada jako opasni, a nekada ne pokažu ništa
Finski mediji proteklih dana mnogo pažnje su posvetili večerašnjem duelu kojim obje selekcije otvaraju novi ciklus Lige nacija.
04.06.2022. u 11:11
get url
text

Fudbaleri “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras će na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju igrati protiv selekcije Finske u prvom meču grupe 3 “B“ UEFA Lige nacija, prenosi Anadolu Agency (AA).

List "Aamulehti" navodi kako finski reprezentativac Joel Pohjanpalo smatra da je reprezentacija Bosne i Hercegovina dosta nepredvidljiva.

- Oni su nekad jako opasni, što smo vidjeli u duelima s njima u Zenici, a nekad ne pokažu ništa od igre što smo opet vidjeli u Zenici - kazao je Pohjanpalo.

List "Hufvudstadsbladet" donosi kratku analizu o očekivanjima selekcije Finske od Lige nacija.

- Drugi možda pomalo ignorišu Ligu nacija, ali Finska ne. Liga nacija je opet nešto što silno žele neke velike reprezentacije u Evropi. Finska ne pripada velikim silama i zasigurno je selekcija koja je pod vodstvom selektora Markkua Kanerve rijetko mogla da bude optužena da ovo takmičenje ne shvata ozbiljno. Liga nacija 2022. također nije izuzetak. Finska ulazi u takmičenje kako bi osvojila grupu i osigurala plasman u doigravanje za Evropsko prvenstvo 2024. godine - navodi se u analizi.

U listu "Ilta-Sanomat" napominju da su posljednje godine bile teške i izazovne za fudbalsku selekciju Bosne i Hercegovine.

- Bilans mečeva Bosne i Hercegovine ove i prošle godine je prilično tmuran. U 15 utakmica ostvarili su tri pobjede, šest remija i šest poraza“, navodi se u tekstu ovog finskog lista.

Na kraju se dodaje da su Miralem Pjanić i Edin Džeko ključni igrači bh. tima.

- Srce bosanskohercegovačke igre je već dugi niz godina veznjak Miralem Pjanić. U vrhu napada je i dalje vrlo opasni Edin Džeko - dodaje se.

Prvi meč u ovom ciklusu Lige nacija bh. nacionalni tim će odigrati u subotu protiv Finske. Naredna utakmica je na programu tri dana kasnije, kada u Zenicu dolazi selekcija Rumunije. Reprezentacija BiH zatim putuje u Podgoricu gdje će 11. juna igrati s Crnom Gorom, a potom će u Zenici dočekati Finsku 14. juna

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.