Sredstva su dodijeljena Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti, Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci, Kamernom teatru 55, Olimpijskom muzeju i Galeriji Preporod.  

Prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava načelnik Ajnadžić je naglasio da, iako nema nadležnosti u oblasti kulture, Općina Centar Sarajevo svake godine izdvaja sve više sredstava iz svog budžeta za razvoj i promoviranje aktivnosti u ovoj važnoj društvenoj djelatnosti.

- U skladu sa mogućnostima, podršku institucijama kulture ćemo nastaviti i u narednom periodu - poručio je Ajnadžić.

Uz riječi zahvalnosti direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović je istakao da je Općina Centar jedna od rijetkih institucija koja ima sluha za potrebe ustanova kulture, navodi se u saopćenju Općine Centar.

- I ranije smo imali podršku Općine Centar i veliko hvala na ovoj donaciji koja će nam biti od velike koristi. Sredstva planiramo utrošiti za nabavku tonske i video opreme koja je u izuzetno lošem stanju i nije obnavljana već duži vremenski period, kazao je Hadžihafizbegović.

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Ismet Ovčina kazao je da Općina Centar najviše razumije potrebe institucija kulture.