Filmski bijeg Srbina iz zatvora u Austriji

Objavljeno: 09.02.18 u 19:27

Bjekstvo zatvorenika porijeklom iz Srbije iz bolnice u Serdingu bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Kako komentarišu mediji, osuđenik (43), osim kriminalne karijere, mogao je slobodno da bude i glumac po tome kako je "odigrao" ulogu da bi pobjegao. Državljanin Srbije bio je u pritvoru nakon što je osuđen zbog prevare i trebalo je da "odleži" do decembra 2019.

Međutim, kako pišu austrijski mediji, očigledno mu se nije dopadalo u zatvoru pa je riješio da pobjegne.

Tokom noći između petka i subote on je isprovocirao tuču sa zatvorenicima sa kojima dijeli ćeliju, pri čemu je zadobio povrede, a sada, nakon što je pobjegao, učesnici tuče tvrde da je sam sebi nanio povrede.

Pošto je u subotu zbog povreda bio prebačen u bolnicu u Serdingu, gdje ga je u nedjelju posjetila porodica, sin mu je, kako se čini, neprimijećeno doturio mobilni telefon, preko kojeg je dogovorio detalje bjekstva.

U ponedjeljak poslije podne počeo je u sobi da povraća, zbog čega je čuvar otvorio prozor - da bi ušao svjež vazduh u sobu.

Upravo to je i čekao zatvorenik, koji je skočio na grejna tijela na zidu ispred prozora, a zatim s drugog sprata na ulicu, gdje ga je čekao sin u kolima, kojima su pobjegli.

Samo 20 kilometara od mjesta bjekstva policija je zaustavila vozilo, ali je u njemu zatekla samo pomagača bjekstva, dok je otac pobjegao u nepoznatom pravcu.

Protiv sina je podnijeta prijava za pružanje pomoći pri bjekstvu, za šta mu prijeti kazna do dvije godine zatvora.