open-navfaktor-logo
search
Internacionalna premijera
Film "Švedsko srce moje majke" u zvaničnoj selekciji festivala u Atini
Od 27.januara do 2. februara na 34. Internacionalnom filmskom festivalu Panorama of European Cinema, (Atina-Grčka), premijerno internacionalno prikazivanje imat će film "Švedsko srce moje majke" scenariste Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača.
31.01.2022. u 11:23
get url
text

Panorama of European Cinema najstariji je filmski festival u Atini koji prikazuje značajna evropska filmska ostvarenja u protekloj godini. Film "Švedsko srce moje majke" uvršten je u zvaničnu takmičarsku selekciju festivala (Svjetske kinematografske premijere).

Zbog pandemije ovogodišnji festival je organizovan u online formi, a svi filmovi su dostupni preko CINEQUARE platforme. Preko online platforme publika će imati priliku da vidi 34 najznačajnija filmska ostvarenja evropske kinematografije.

- Izuzetna čast i uspjeh je da je film "Švedsko srce moje majke" uvršten u zvaničnu takmičarsku selekciju Festivala u Atini. Posebno raduje, jer je riječ o Festivalu sa dugogodišnjom tradicijom koji njeguje estetiku autorskog filma. Nadamo se da će film imati dobar prijem kod publike i izazvati pozitivne reakcije kao što je to bilo na nedavno održanoj premijeri filma u Sarajevu - izjavio je producent filma Almir Šahinović. 

U filmu glavne uloge igraju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, Irina Dobnik, Armin Omerović i drugi.

Bosanskohercegovačka premijera filma upriličena je 28. januara u kinu CINEPLEXX Sarajevo, a kino distribucija počinje u četvrtak, 3. februara u kinima širom Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.