open-navfaktor-logo
search
Dopis sa Koševa
FIFA, UEFA, FSBiH upoznati sa onim šta je Sarajevo preživjelo na Pecari
U Bordo taboru su ogorčeni nakon utakmice protiv Širokog Brijega, te su o tome obavijestili i relevantne institucije
04.10.2019. u 14:56
get url
text

Utakmicu osmine finala Kupa BiH koja je odigrana u srijedu na stadionu Pecara obilježili su fizički i verbalni napadi na igrače i stručni štab FK Sarajevo.

U Bordo taboru su ogorčeni nakon svega što su preživjeli na Pecari (između ostalog Anel Hebibović sa tribina pogođen u glavu), te su o tome obavijestili i relevantne institucije.

- Na osnovu nepobitnih dokaza poslani su dopisi Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, FIFA-i, UEFA-i, FARE Networku, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Instituciji Ombudsmena ljudskih prava u Bosni i Hercegovini.

Dopisi će u narednom periodu rezultirati pokretanjem pravnih postupaka o čemu će javnost biti naknadno obaviještena - napisano je u saopćenju FK Sarajevo, dok su u dopisu, između ostalog, piše:

- Govor mržnje je iskazan navijanjem hrvatskih, fašističkih slogana i raznim psovkama upućenim muslimanima i pripadnicima bošnjačke nacionalnosti. Zbog navedenih radnji, svi klubovi koji nisu sa predznakom "hrvatski" su bili suočeni sa istim problemima, strahom od igranja utakmica i otvorenim iskazivanjem mržnje po nacionalnom i etičkom osnovu. Očito je izraženo koliko postoji mržnja ka Bosni i Hercegovini i igračima koji nisu Hrvati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.