Jednaki udjeli

Fiat Chrysler ponudio Renaultu da se ujedine

Objavljeno: 27.05.2019. u 15:21

Iz Uprave Fiat Chryslera saopćeno je kako bi ujedinjenje bilo korisno za obje strane koje bi u budućem subjektu imale jednake udjele

FOTO: AA

Uprava kompanije Groupe Renault saopćila je da je od kompanije Fiat Chrysler (FCA) dobila ponudu o ujedinjenu ta dva poznata aktera na tržištu automobilske industrije, javlja Anadolu Agency (AA).

-Uprava Renaulta zaprimila je ponudu o ujedinjenu s Fiat Cryslerom i to ujedinjenu u omjeru 50-50 posto - navodi se u saopćenju kompanije sa sjedištem u Francuskoj.

U saopćenju se navodi da će Upravni odbor Renaulta danas razmotriti ponudu kompanije iz Italije. Iz uprave Fiat Chryslera saopćeno je kako bi ujedinjenje bilo korisno za obje strane koje bi u budućem subjektu imale jednake udjele. U saopćenju se navodi kako bi ujedinjeni Fiat Chrysler i Renault bili treći najveći svjetski proizvođač automobila i kako ujedinjenje ne bi dovelo do zatvaranja njihovih fabrika.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije