open-navfaktor-logo
search
Raj za mališane
Festival u Tuzli okupio oko 5.000 djece iz cijele BiH
Kid's Fest otvoren je performansom „Bolja budućnost“ u izvedbi Pozorišta mladih Tuzle na Trgu Slobode, te su se djeca Kids paradom uputila do SKPC Mejdan gdje ih je čekao „prozor u svijet“ – čak 26 nevjerovatnih radionica.
17.06.2019. u 14:20
get url
text

Na  Kid's Festu  koji se 15. juna održao u Tuzli, prema procjenama organizatora, učešće je uzelo oko 5000 djece iz cijele Bosne i Hercegovine. Za djecu je organizirana Kid's parada, zatim dvadeset i šest nezaboravnih radionica -  Kid's Svijet, da bi se cjelodnevni program okončao programom na Kid's Stage-u. Organizatori Kid's Festa su Magično pozorište Aladin Tuzla i Eko život d.o.o. Tuzla, dok je suorganizator SKPC „Mejdan“ Tuzla, koji ove godine obilježava 35 godina postojanja. 

Za svu djecu obezbijeđeni su sendviči „Ludi za poli“ zahvaljujući  velikoj podršci Perutnina Ptuj-BH, a 5000 flašica vode poklonila  je Vitinka. Organizatori su zahvaljujući donatorima obezbijedili  majice i ruksake za učesnike Festivala, kao i besplatan prevoz tokom cijelog dana  od strane  Gradskog i prigradskog  saobraćaja  Tuzla.  U saradnji sa gradonačelnicima/načelnicima omogućen je besplatan prevoz za svu djecu iz drugih krajeva BiH. Osigurane su i nagrade za najbolje kostime, maske i „crteže na licu“ i to:  SRCA Ajdinovići 3 dana boravka za porodicu, Juventa – romobil i koturaljke, 3 godišnje stipendije za pohađanje kurseva engleskog i njemačkog jezika – Cambridge English School i pet sezonskih đačkih ulaznica za Pannonicu.

Kid's Fest otvoren je performansom „Bolja budućnost“ u izvedbi Pozorišta mladih Tuzle na Trgu Slobode, te su se djeca Kids paradom uputila do SKPC Mejdan gdje ih je čekao „prozor u svijet“ – čak 26 nevjerovatnih radionica.

Program na Kids Stage-u otvoren je izvedbom „Samo da rata ne bude“, hora „Grivice“ iz Banovića, a nastupali su i Emina Ajvazovski iz Švedske – svjetski talent za ples, Melina i Lamija Šišić – mlade nade klasične muzike u Bih, Tropik Event Team maskote, orkestar Balsika, Tuzlanske mažoretkinje, hor OŠ „Novi Grad“, Plesni studio „Sandoval“, na stage-u je nastupio i Elvir Hadžijamaković Lilo sa svojim izvedbama „Liloland“, a Lilo je i vodio cijeli program Kids Fest-a.

Na Kids Fest-u učestvovala su djeca iz: Tuzle, Srebrenice, Gračanice, Živinica, Visokog, Maglaja,  Sapne, Srebrenika, Tinje, Kalesije, Zenice, Teslića, Kiseljaka, Doboj Istoka, Petrova, Lukavca, Banovića i Zvornika.

Organizatori Kids Festivala zahvaljuju se na podršci i bezrezervnoj pomoći kada je sigurnost djece u pitanju: Ministarstvu unutrašnjih poslova TK, JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla, Lets do it Tuzla, Flek Security Tuzla,  Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla, Dom zdravlja Tuzla- Služba hitne pomoći  i Crveni križ TK.

Veliki doprinos organizaciji  Kid's Fest-a dali su volonteri kojih je bilo angažovano dvije stotine i pružili su  nesebičnu pomoć i podršku organizacionom timu.

Organizatori najavljuju završnu svečanost Kids Fest-a 4. jula u Narodnom pozorištu Tuzla na kojoj će se uručiti pokloni volonterima, kao i zahvalnice svima koji su pomogli održavanje ovog velikog događaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.