open-navfaktor-logo
search
Turnir za kadete
Festival šaha u Bijeljini: Favoriti (ni)su opravdali očekivanja
Šahovski klub Svetozar Gligorić iz Bijeljine proteklog vikenda organizovao je 4. Međunarodni kadetski turnir "Pantelino 2022" na kojem je nastupilo 96 nada iz BiH i Srbije.
08.08.2022. u 20:14
get url
text

Odigrano je na stotine partija, a nakon više od četiri sata igre dobili smo najbolje u svojim uzrasnim kategorijama. Pojedini favoriti nisu oprevdali očekivanja.

Najbrojnija je bila kategorija do devet godina. Nastupilo je 30 dječaka, a na kraju je slavio Aljoša Kanački iz Srbije sa maksimalnim učinkom sedam od sedam.

S druge strane najzanimljivije je bilo u kategoriji kadeta do 15 godina. Listu učesnika je predvodio FIDA majstor Sanjin Čulum, koji je završio na drugoj poziciji sa 5,5 poena. Ispred njega bio je Muhamed Šišić sa šest poena iz sedam kola. Treći je bio Emanuel Lazić (5,5 poena), četvrti Ismet Mešić sa 4,5 poena, a peti Karlo Pavičić sa 4 poena.

U kategoriji do 11 godina kod dječaka slavio je Đorđe Lukić, u uzrastu do 13 godina prvi je završio Darko Jovanović, dok je ulugu favorita u konkurenciji do 17 godina potvrdio Aleksa Alimpić.

Kod djevojčica u svojim uzrasnim kategorijama slavile su Lena Radenković (do devet godina), Ana Nedaković (do 11 godina), Anastasija Đurić (do 13 godina), Mila Radenković (do 15 godina) i Đurđica Kozomara (do 17 godina).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.