open-navfaktor-logo
search
Borba protiv korone
Ferrari počeo proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski
Jedna od najpoznatijih svjetskih automobilskih kompanija Ferrari započela je u svojoj tvornici u Maranellu proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski za borbu protiv koronavirusa, objavila je službena web stranica Formule 1.
17.04.2020. u 16:10
get url
text

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, pa oni koji to mogu, preusmjeravaju svoje napore u borbi protiv 'nevidljivog neprijatelja'.

Obitelj Agnelli, koja posjeduje Ferrari, Fiat i nogometni klub Juventus, osigurala je 10 miliona eura za finansiranje, kao i brojnu drugu opremu i vozila za talijanski Crveni križ.

Sada je u trkačkom dijelu Ferrarijeve tvornice započela proizvodnja ventila za respiratore i druge medicinske opreme koja bi trebala olakšati borbu medicinskih radnika u bolnicama širom sjevera Italije.

- U sljedećih nekoliko dana Ferrari će proizvesti više od 100 komada opreme koju će civilna zaštita putem tvrtki dostaviti do najprometnijih bolnica u Italiji- saopćeno je iz tvornice Ferrari, gdje je sva ostala proizvodnja zaustavljena, prenosi Hina.

U međuvremenu, Ferrarijeva F1 operacija trenutno je u prekidu, kao i svi F1 timovi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.