open-navfaktor-logo
search
Njemački stručnjak
Felix Magath ekskluzivno za Faktor: Želim vam puno sreće u baražu za EURO 2020
Na prvu, možda autoritativni Magath i ne bi bio loše rješenje jer skoro da pola svlačionice Zmajeva govori njemački jezik
28.11.2019. u 14:45
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju u martu očekuje play-off za Evropsko prvenstvo 2020. godine, od jučer je zvanično bez selektora.

Nakon što je Faktoru potvrđena smjena Roberta Prosinečkog, koji je sa Fudbalskim savezom BiH dogovorio sporazumni prekid saradnje, krenula su medijska licitiranja s imenima brojnih stručnjaka, najčešće bez mnogo logike i bez realnog osnova.

Tako se, između ostalih, među potencijalnim nasljednicima Roberta Prosinečkog pojavilo i ime iskusnog njemačkog stručnjaka Felixa Magatha, čovjeka kojem za uspješnu karijeru mogu zahvaliti Hasan Salihamidžić, kojeg je trenirao u HSV-u, baš kao i Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, s kojima je osvojio titulu prvaka Njemačke.

Onako, na prvu, možda autoritativni Magath i ne bi bio loše rješenje jer skoro da pola svlačionice Zmajeva govori njemački jezik, no s druge strane, pitanje je uopće koliko bi FSBiH finansijski mogao udovoljiti zahtjevima poznatog stručnjaka.

Kontaktirali smo iskusnog stručnjaka i upitali ga je li uopće upoznat sa situacijom oko izbora novog bh. selektora, te da li zna nešto više o tome.

- Ne, ne, ne, stvarno ne znam ništa - kazao je ekskluzivno za Faktor 66-godišnji Magath, koji je posljednji trenerski angažman imao u kineskom SD Luneng krajem 2017. godine.

Nakon što smo mu pojasnili novonastalu situaciju u kojoj je FSBiH u potrazi za novim selektorom, koji bi Zmajeve vodio u doigravanje za EURO 2020, kratko je kazao:

- Tamo vam želim mnogo sreće i uspjeha - poručio je Magath.

Na kraju smo njemačkog stručnjaka pitali i da li ga je možda kontaktirao neko iz FSBiH ili generalno iz Bosne i Hercegovine.

- Ne, ne... Niko me nije kontaktirao - rekao je na kraju razgovora bivši njemački fudbalski reprezentativac.

Felix Magath je već jednom bio u konkurenciji za selektora BiH, no tada se nije uspio dogovoriti sa Savezom oko preuzimanja Zmajeva. 


Magath u razgovoru sa Darkom Ljubojevićem i Elmirom Pilavom

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.