Laver Cup

Federer savjetovao Nadala: Daj malo spin, slajs, kao nekad

Objavljeno: 22.09.2019. u 09:49

Prvo je Rafa kao trener savjetovao i bodrio Federera u meču protiv Nicka Kyrgiosa, da bi nešto kasnije Roger "uskočio" u ulogu trnera svog velikog rivala

FOTO: SCREENSHOT

Dva teniska velikana, dvije istinske legende ovog sporta, Roger Federer i Rafael Nadal, u potpunosti su ukrali show na Laver Cupu koji se ovog vikenda igra u Ženevi.

Dva najbolja tenisera u historiji prije dva dana su poput trenera smirivali nervoznog Fabija Fogninija tokom meča protiv Jacka Socka, a jučer su otišli korak dalje.

Prvo je Rafa kao trener savjetovao i bodrio Federera u meču protiv Nicka Kyrgiosa, da bi nešto kasnije Roger "uskočio" u ulogu trnera svog velikog rivala. Dok je Rafa u drugom setu gubio break protiv Miloša Raonića, Federer je došao do klupe i poput iskusnog trenera dijelio savjete.

- Moraš više izlaziti na mrežu, natjeraj ga da te proba probiti. Jako si dobar na mreži. Daj malo spina i slajsa, kao nekad - rekao je Federer.

Nakon dva dana revijalnog turnira Evropa protiv svijeta vodi sa 7:5.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije