open-navfaktor-logo
search
Dati nalozi
Federalno ministarstvo finansija: Obavljene su sve potrebne radnje za isplatu penzija
U Federalnom ministarstvu finansija za Faktor su potvrdili kako su obavljene sve potrebne radnje za današnju isplatu januarskih penzija. 
05.02.2020. u 11:29
get url
text
Penzioneri

Redžo Mehić, predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH, nam je kazao da nema mjesta za bojazan.

- Potvrđujemo da su obavljene sve potrebne radnje za isplatu penzija preko Jedinstvenog računa trezora Federacije Bosne i Hercegovine. Nalozi za isplatu penzija preko pošta su upućeni u ponedjeljak, dok su nalozi za isplatu penzija preko banaka upućeni danas - rečeno nam je u Federalnom ministarstvu finansija.

Mehić nam je kazao da od jutros nije bilo primjedbi kada je riječ o isplati penzija za januar koja je počela danas u Federacije Bosne i Hercegovine.

- Ministarstvo finansija FBiH i Zavod PIO su uradili sve na vrijeme. Nema mjesta za bojazan da neko neće dobiti penziju. Isplata je danas počela i to ne znači da će biti i završena u toku dana. Ako je Ministarstvo finansija FBIH danas dalo nalog bankama za isplatu, sve je elektronski, tako da će to brzo ići. Mi do ovog trenutka nismo imali žalbi penzionera - rekao nam je Mehić.

Podsjećamo, ovo je prva penzija u Federacija BiH koja se isplaćuje preko Trezora, odnosno, prva od prelaska Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje na trezorsko poslovanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.