open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Federalna vlada dala saglasnost: Direktor Agrokomerca Mersad Hamidović
U okviru kadrovskih rješenja, Vlada FBiH je obustavila konkursnu proceduru za izbor i imenovanje članova Nadzprnog odbora Sarajevoputeva
10.06.2019. u 15:03
get url
text
Agrokomerc

Federalna vlada je na današnjoj sjednici u Sarajevu odobrila Nadzornom odboru Agrokomerca Velika Kladuša za Mersada Hamidovića imenuje za direktora ovog privrednog društva. Vlada FBiH je obustavila konkursnu proceduru za izbor i imenovanje dva člana Nadzornog odbora Sarajevoputeva d.d. Sarajevo. Također je utvrdila kriterije i donijela Odluku o raspisivanju novog javnog konkursa za imenovanje članova Nadzornog odbora u ime državnog kapitala u ovom privrednom društvu.

Za imenovanje jednog člana Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, spomen-obilježje i mezarje žrtava genocida iz 1995. godine, Vlada FBiH je predložila Mirsada Bajrovića.

Federalna vlada je donijela odluke o poništavanju prijašnjeg i objavljivanju novog javnog oglasa za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH - FIPA, kojeg imenuje Vlada FBiH na period od dvije godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.