open-navfaktor-logo
search
Trovanje hranom
Federalna inspekcija: Zabranjen rad objektu u Srebreniku
Na upit o slučajevima trovanja u Ajdinovićima, Faktoru je u FUZIP-u rečeno da taj slučaj vode kantonalni inspektori. Slučaj iz Srebrenika preuzeli su federalni inspektori, s obzirom da kantonalna inspekcija u Tuzli nema sanitarnog inspektora   
30.08.2019. u 13:37
get url
text

Federalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo zaprimila jučer u jutarnjim satima od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK informaciju da se na području Općine Srebrenik desilo trovanje hranom, o čemu je obaviješten i Zavod za javno zdravstvo TK. Istog dana  detaljan inspekcijski nadzor izvršili su federalni sanitarni  inspektor za hranu, te su uzeti uzorci hrane za mikrobiološku analizu. 

- Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora, ugostiteljskom objektu za koji se sumnja da je izazvao trovanje izrečene su mjere zabrane obavljanja djelatnosti do momenta okončanja postupka. Inspekcijskom nadzoru su prisustvovali i pripanici MUP-a TK - Policijske stanice Srebrenik, te kantonalni veterinarski inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona. O nalazima i poduzetim mjerama iz inspekcijskog nadzora bit će obaviješteni Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona - poručuju iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. 

Na upit o slučajevima trovanja u Ajdinovićima, Faktoru je u FUZIP-u rečeno da taj slučaj vode kantonalni inspektori. Slučaj iz Srebrenika preuzeli su federalni inspektori, s obzirom da kantonalna inspekcija u Tuzli nema sanitarnog inspektora. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.